Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerkenveld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Kerkenveld zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je nuttige informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Kerkenveld.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KerkenveldFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kerkenveld

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In en rondom gemeente De Wolden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kerkenveld hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kerkenveld?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kerkenveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kerkenveld zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kerkenveld

De waterhardheid van het drinkwater in Kerkenveld bedraagt circa 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kerkenveld-7926

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • North Star 11UD
 • General electric GXOF27KE
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kerkenveld reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kerkenveld.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Kerkenveld.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €670
Elektrische waterontharderBegint bij €1010
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €140 per beurt
InstallatiekostenCirca €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kerkenveld?
De waterhardheid in Kerkenveld is doorgaans 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kerkenveld.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie