Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meppel

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Meppel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Meppel.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MeppelHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7942
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Meppel

Heb jij genoeg van een irriterende huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Meppel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meppel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meppel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Meppel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Meppel zit met een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Meppel

De waterhardheid van het drinkwater in Meppel bedraagt ongeveer 7.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meppel-7942

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Erie Maxima Eco20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meppel reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meppel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €770, excl. installatie. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1750 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meppel.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektrische waterontharderV.a €1150
Zouttabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Meppel?
De hardheid in Meppel is doorgaans 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meppel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie