Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koekange

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Koekange heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Koekange.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KoekangeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Koekange

Heb je last van droog haar na het douchen of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente De Wolden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Koekange gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koekange?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Koekange. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Koekange kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Koekange

De waterhardheid van het leidingwater in Koekange is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-koekange-7958

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • BWT AQA smart
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Boshuis Combilux plus 200
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koekange verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Koekange.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1550 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Koekange.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektrische waterontharderCirca €1170
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €95 op jaarbasis
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Koekange?
De hardheid van het leidingwater in Koekange schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koekange.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie