Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Linde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Linde maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Linde.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LindeHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Linde

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en onnodig veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters installeren een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente De Wolden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Linde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Linde?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Linde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Linde heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Linde

De waterhardheid van het drinkwater in Linde is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-linde-7925

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Hydrotense Seduction 22
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Kinetico 2050C
 • Euro Combi compact 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Linde verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Linde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2275 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1600 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Linde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1130
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €105 p/jaar
PlaatsingBegint bij €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Linde?
De hardheid van het leidingwater in Linde schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Linde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie