Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ruinerwold

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ruinerwold resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Ruinerwold.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RuinerwoldHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
Gem. Gasverbruik M31850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ruinerwold

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente De Wolden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ruinerwold hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ruinerwold?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ruinerwold. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ruinerwold heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ruinerwold

De waterhardheid van het leidingwater in Ruinerwold is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ruinerwold-7961

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ruinerwold reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ruinerwold.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1900 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ruinerwold.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Mechanische waterontharderCirca €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1150
Tabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €140 per jaar
MontagekostenVanaf €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ruinerwold?
De hardheid van het kraanwater in Ruinerwold is gemiddeld 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ruinerwold.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie