Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Ronde Venen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in De Ronde Venen leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in De Ronde Venen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid De Ronde VenenTechnische detailsGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3642
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen De Ronde Venen

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huishoudens nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Ronde Venen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Ronde Venen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Ronde Venen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • De Ronde Venen heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in De Ronde Venen

De waterhardheid van het drinkwater in De Ronde Venen bedraagt ongeveer 7.60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-de-ronde-venen-3642

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Tibera
 • Delta Onega
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Boshuis Combilux plus 150
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Ronde Venen verklein je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in De Ronde Venen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters starten bij €840, zonder installeren. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2150 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in De Ronde Venen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderC.a. €810
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 per 12 maanden
InstallatieVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in De Ronde Venen?
De waterhardheid in De Ronde Venen bedraagt 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht bedraagt 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Ronde Venen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie