Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Abcoude

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Abcoude heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.60 dH in Abcoude.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AbcoudeWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Abcoude

Heb je last van huidirritaties en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Abcoude hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Abcoude?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Abcoude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Abcoude heeft een waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Abcoude

De waterhardheid van het water in Abcoude bedraagt ongeveer 7.60 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-abcoude-1391

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 14
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Delta Duplex compact
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Abcoude reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Abcoude.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten bij €770 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €2100 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Abcoude.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1200
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Abcoude?
De waterhardheid in Abcoude ligt rond de 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Abcoude.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie