Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vinkeveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Vinkeveen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.60 dH in Vinkeveen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid VinkeveenWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vinkeveen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en/of bittere thee en koffie? Steeds meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de gemeente De Ronde Venen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vinkeveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vinkeveen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Vinkeveen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vinkeveen heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vinkeveen

De waterhardheid van het drinkwater in Vinkeveen bedraagt circa 7.60 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-vinkeveen-3645

Populaire merken en modellen

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Ecowater ESM 42
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Waterluxe Duo 12

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vinkeveen voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vinkeveen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €700, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €2025 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Vinkeveen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1090
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 per jaar
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Vinkeveen?
De hardheid van het kraanwater in Vinkeveen komt uit op ong. 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vinkeveen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie