Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilnis

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Wilnis zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.60 dH in Wilnis.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WilnisTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Wilnis

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente De Ronde Venen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wilnis hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wilnis?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wilnis. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wilnis heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wilnis

De waterhardheid van het drinkwater in Wilnis is 7.60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wilnis-3648

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Calex Calex 22L
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Wilnis voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wilnis.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot wel €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1325 en €2250 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Wilnis.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €950
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €135 per jaar
InstallatiekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wilnis?
De hardheid in Wilnis is ongeveer 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is doorgaans 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wilnis.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie