Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amstelhoek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Amstelhoek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Amstelhoek.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AmstelhoekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Amstelhoek

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en aanslag op servies? Veel mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente De Ronde Venen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Amstelhoek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Amstelhoek?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Amstelhoek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Amstelhoek kent een waterhardheid van 7.60. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Amstelhoek

De waterhardheid van het drinkwater in Amstelhoek bedraagt circa 7.60 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-amstelhoek-1427

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 15
 • Erie Maxima Eco32
 • Euro Combi compact 10
 • Erie Maxima Eco32
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Amstelhoek reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Amstelhoek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €660 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2075 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Amstelhoek.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudVanaf €135 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Amstelhoek?
De waterhardheid in Amstelhoek is plus minus 7.60 dH. De waarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Amstelhoek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie