Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder de Hoef

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in de Hoef resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in de Hoef.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid de HoefWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen de Hoef

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in de Hoef gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in de Hoef?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in de Hoef. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • de Hoef heeft een waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in de Hoef

De waterhardheid van het drinkwater in de Hoef is om en nabij de 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-hoef-1426

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Atag Descale 10
 • Amysoft C-100
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Delta Rusela
 • Watertotaal Euro Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in de Hoef verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in de Hoef.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €1875 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in de Hoef.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €90
Mechanische waterontharderCirca €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €1090
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudCirca €105 per beurt
InstallatieVanaf €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in de Hoef?
De hardheid van het water in de Hoef is ongeveer 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in de Hoef.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie