Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baambrugge

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Baambrugge resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Baambrugge.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BaambruggeTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Baambrugge

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en te veel schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente De Ronde Venen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Baambrugge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Baambrugge?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Baambrugge. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Baambrugge heeft een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Baambrugge

De waterhardheid van het leidingwater in Baambrugge ligt op ong. 7.60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-baambrugge-1396

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Hydrotense Seduction 22
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Baambrugge verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Baambrugge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Baambrugge.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Waterontharder (elektrisch)Circa €910
Zout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per jaar
MontageCirca €250
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Baambrugge?
De waterhardheid in Baambrugge bedraagt 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Baambrugge.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie