Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mijdrecht

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Mijdrecht heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.60 dH in Mijdrecht.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MijdrechtWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mijdrecht

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente De Ronde Venen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Mijdrecht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mijdrecht?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mijdrecht. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Mijdrecht ontvangt een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Mijdrecht

De waterhardheid van het leidingwater in Mijdrecht bedraagt ongeveer 7.60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mijdrecht-3641

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Watergenius Blue Line Max
 • BWT AQA viseo
 • Atag Descale 15

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mijdrecht voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mijdrecht.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €700 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2175 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Mijdrecht.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderC.a. €710
Elektrische waterontharderV.a €1090
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €135 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Mijdrecht?
De hardheid in Mijdrecht is plus minus 7.60 dH. De meting in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mijdrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie