Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waverveen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Waverveen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.60 dH in Waverveen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaverveenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Waverveen

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat Nederlanders installeren een goede waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente De Ronde Venen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Waverveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waverveen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Waverveen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waverveen heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waverveen

De waterhardheid van het water in Waverveen ligt op ong. 7.60 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waverveen-3646

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Waterluxe Duo 7
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Judo MultiSoft 2P

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waverveen reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Waverveen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1300 en €1975 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Waverveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Elektronische waterontharderRond de €1020
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waverveen?
De waterhardheid in Waverveen ligt op 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waverveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie