Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Brugge

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Brugge leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Brugge.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BruggeHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8000
Gem. Gasverbruik M33.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Brugge

Heb je last van apparaten die slecht werken en glascorrosie? Veel Vlamingen bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente Brugge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Brugge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Brugge?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Brugge. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Brugge ontvangt een waterhardheid van 10,08. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Brugge

De waterhardheid van het drinkwater in Brugge is om en nabij de 10,08 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-brugge-8000

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Detandt-Simon Primo 20

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brugge voer je de dH waarde terug van 10,08 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Brugge.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750, excl. installatie. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Brugge.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektronische waterontharderRond de €1140
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudRond de €160 per beurt
MontageC.a. €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Brugge?
De hardheid in Brugge komt uit op ong. 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Brugge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie