Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Koolkerke

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Koolkerke resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Koolkerke.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KoolkerkeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8000
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Koolkerke

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huizenbezitters installeren een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Brugge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Koolkerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koolkerke?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Koolkerke. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Koolkerke heeft een waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Koolkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Koolkerke is ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-koolkerke-8000

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Koolkerke verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Koolkerke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders starten bij €850, excl. installatie. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €2200 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Koolkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Zouttabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €105 per beurt
MontagekostenRond de €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Koolkerke?
De waterhardheid in Koolkerke is plus minus 10,08 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Koolkerke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie