Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dudzele

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Dudzele zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Dudzele.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid DudzeleWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dudzele

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Belgen installeren een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Brugge opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Dudzele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dudzele?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Dudzele. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Dudzele heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Definitie: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Dudzele

De waterhardheid van het leidingwater in Dudzele is 10,08 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-dudzele-8380

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dudzele minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dudzele.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €2225 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Dudzele.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1210
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudRond de €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Dudzele?
De hardheid van het water in Dudzele is plus minus 10,08 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dudzele.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie