Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tessenderlo

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Tessenderlo zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Tessenderlo.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid TessenderloHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteTessenderlo
Postcode3980
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tessenderlo

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en water met een vreemde smaak? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Tessenderlo opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Tessenderlo heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Tessenderlo?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Tessenderlo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Tessenderlo ontvangt een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tessenderlo

De waterhardheid van het leidingwater in Tessenderlo is 10,08 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tessenderlo-3980

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Ergo 18
 • Mooiwater Medium+
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tessenderlo reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Tessenderlo.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €670, zonder installeren. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1925 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Tessenderlo.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1180
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudC.a. €120 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Tessenderlo?
De hardheid in Tessenderlo is ongeveer 10,08 dH. De waarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tessenderlo.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie