Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zeebrugge

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Zeebrugge zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je handige info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Zeebrugge.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ZeebruggeWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zeebrugge

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal mensen kiezen een elektrische waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Brugge zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Zeebrugge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zeebrugge?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zeebrugge. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zeebrugge heeft een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zeebrugge

De waterhardheid van het water in Zeebrugge is 10,08 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zeebrugge-8380

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L
 • SuperSoft SuperSoft

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zeebrugge reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zeebrugge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten bij €810, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1525 en €2225 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zeebrugge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektronische waterontharderV.a €1000
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudVanaf €130 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zeebrugge?
De hardheid in Zeebrugge is gemiddeld 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zeebrugge.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie