Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Michiels

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Michiels resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Sint-Michiels.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-MichielsHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8200
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint-Michiels

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Belgen plaatsen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Brugge vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Michiels wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Michiels?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Michiels. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sint-Michiels heeft een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Michiels

De waterhardheid van het water in Sint-Michiels is ongeveer 10,08 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-michiels-8200

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Michiels voer je de dH waarde terug van 10,08 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Michiels.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €740, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €2075 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Michiels.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos modellen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1040
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €95 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Michiels?
De waterhardheid in Sint-Michiels is om en nabij de 10,08 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Michiels.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie