Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Peer

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 2,80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Peer leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je bruikbare informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 2,80 dH in Peer.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €280 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid PeerFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Peer

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of veel schoonmaakwerk? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Peer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Peer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Peer?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Peer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Peer heeft een gemeten waterhardheid van 2,80. Definitie: Zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Peer

De waterhardheid van het water in Peer bedraagt ongeveer 2,80 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-peer-3990

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Ergo 9
 • Mooiwater Grande
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Peer minimaliseer je de dH waarde van 2,80 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Peer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €770 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1775 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Peer.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €135 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €220
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Peer?
De hardheid van het leidingwater in Peer is ongeveer 2,80 dH. De meting in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Peer.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie