Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leopoldsburg

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Leopoldsburg heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je handige informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,04 dH in Leopoldsburg.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid LeopoldsburgFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeopoldsburg
Postcode3970
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Leopoldsburg

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Leopoldsburg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Leopoldsburg heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Leopoldsburg?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Leopoldsburg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leopoldsburg heeft een waterhardheid van 19,04. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Leopoldsburg

De waterhardheid van het leidingwater in Leopoldsburg is 19,04 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-leopoldsburg-3970

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico 2050C
 • Mooiwater Medium
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Delta Tibera

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leopoldsburg reduceer je de dH waarde van 19,04 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Leopoldsburg.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2100 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Leopoldsburg.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €155 per jaar
PlaatsingRond de €180
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Leopoldsburg?
De hardheid van het leidingwater in Leopoldsburg is gemiddeld 19,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leopoldsburg.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie