Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lissewege

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lissewege heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Lissewege.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €235 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LissewegeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lissewege

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Brugge kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lissewege was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lissewege?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lissewege. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Lissewege kent een waterhardheid van 10,08. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lissewege

De waterhardheid van het water in Lissewege bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lissewege-8380

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L
 • SoluCalc SoluCalc

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lissewege minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lissewege.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €810, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2175 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Lissewege.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €150 per jaar
InstallatiekostenRond de €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Lissewege?
De waterhardheid in Lissewege is gemiddeld 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lissewege.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie