Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bree

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Bree heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Bree.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BreeTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bree

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en/of eindeloos schoonmaken? Veel huizenbezitters plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Bree opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Bree hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bree?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bree. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bree ontvangt een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bree

De waterhardheid van het leidingwater in Bree is 10,08 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bree-3960

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico 2020C HE
 • Mooiwater Compact
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bree reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bree.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €700 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bree.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1160
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €85 per jaar
InstallatieV.a €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Bree?
De waterhardheid in Bree bedraagt 10,08 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bree.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie