Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bocholt

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Bocholt zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6,72 dH in Bocholt.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BocholtHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode3950
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bocholt

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Bocholt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bocholt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bocholt?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bocholt. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bocholt heeft een gemeten waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bocholt

De waterhardheid van het water in Bocholt is 6,72 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bocholt-3950

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Judo MultiSoft 2P
 • Mooiwater Mini+
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Delta Rusela

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bocholt minimaliseer je de dH waarde van 6,72 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bocholt.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Bocholt.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektrische waterontharderV.a €1180
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €125 per jaar
InstallatieC.a. €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Bocholt?
De waterhardheid in Bocholt ligt rond de 6,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bocholt.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie