Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Assebroek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Assebroek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Assebroek.
 • Dit kan zorgen voor problemen als droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AssebroekHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8310
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Assebroek

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en kalk op de lak van de auto? Veel Vlamingen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Brugge vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Assebroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Assebroek?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Assebroek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Assebroek heeft een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Assebroek

De waterhardheid van het drinkwater in Assebroek bedraagt circa 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-assebroek-8310

Veel gekozen merken

 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Assebroek reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Assebroek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €810, zonder installeren. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1725 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Assebroek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektronisch)V.a €1110
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €135 p/jaar
MontagekostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Assebroek?
De waterhardheid in Assebroek schatten we op 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Assebroek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie