Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Kruis

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Kruis maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH in Sint-Kruis.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €200 per jaar.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Sint-KruisHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8310
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Kruis

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Brugge opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Kruis gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Kruis?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Kruis. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Kruis heeft een waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint-Kruis

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Kruis ligt op ong. 10,08 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-kruis-8310

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Kruis reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Kruis.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1100 en €2050 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Kruis.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderC.a. €830
Elektronische waterontharderV.a €990
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenCirca €115 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Sint-Kruis?
De hardheid in Sint-Kruis is doorgaans 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Kruis.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie