Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Barneveld

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Barneveld heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Barneveld.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BarneveldZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Barneveld

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Barneveld vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Barneveld hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Barneveld?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Barneveld. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Barneveld kent een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Barneveld

De waterhardheid van het water in Barneveld ligt op ong. 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-barneveld-3771

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • AquaCombi AquaCell
 • Bayard Ecosoft 15
 • BWT Rondomat 100M
 • Erie IQsoft Eco26

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Barneveld verklein je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Barneveld.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €840 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1250 en €1925 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Barneveld.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig supersnel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Mechanische waterontharderCirca €830
Elektronische waterontharderCirca €1050
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €105 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Barneveld?
De hardheid van het kraanwater in Barneveld bedraagt 5.90 dH. De meting in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Barneveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie