Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Soest

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Soest heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je handige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.50 dH in Soest.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SoestZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3764
Gem. Gasverbruik M31530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Soest

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Soest zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Soest was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Soest?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Soest. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Soest ontvangt een waterhardheid van 6.50. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Soest

De waterhardheid van het water in Soest is 6.50 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-soest-3764

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Soest verklein je de dH waarde van 6.50 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Soest.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1150 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Soest.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Elektronische waterontharderV.a €920
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudRond de €100 per 12 maanden
MontageV.a €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Soest?
De hardheid van het leidingwater in Soest ligt op 6.50 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Soest.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie