Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwartebroek

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Zwartebroek resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je praktische info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Zwartebroek.
 • Dit kan leiden tot onder andere minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ZwartebroekHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zwartebroek

Heb je last van een irriterende huid en wit uitslaande wanden en tegels? Veel huishoudens plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Barneveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zwartebroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwartebroek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zwartebroek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Zwartebroek heeft een gemeten waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zwartebroek

De waterhardheid van het water in Zwartebroek is om en nabij de 5.90 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zwartebroek-3785

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 100
 • 038waterontharder Compact 14
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Atag Descale 30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zwartebroek verlaag je de dH waarde van 5.90 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zwartebroek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €750, zonder installeren. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2150 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Zwartebroek.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenV.a €100 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zwartebroek?
De hardheid van het leidingwater in Zwartebroek bedraagt 5.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zwartebroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie