Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Achterveld

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Achterveld heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Achterveld.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op je ruiten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AchterveldWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Achterveld

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Barneveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Achterveld hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Achterveld?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Achterveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Achterveld heeft een gemeten waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Achterveld

De waterhardheid van het leidingwater in Achterveld is ongeveer 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-achterveld-3792

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Delta Isera
 • Delta Ontario duplex
 • Euro Combi compact 10
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Achterveld reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Achterveld.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1950 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Achterveld.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektronisch)C.a. €930
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €105 per jaar
MontagekostenV.a €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Achterveld?
De hardheid van het water in Achterveld is circa 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Achterveld.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie