Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kootwijkerbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kootwijkerbroek leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je praktische informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Kootwijkerbroek.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KootwijkerbroekHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kootwijkerbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Barneveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Kootwijkerbroek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kootwijkerbroek?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kootwijkerbroek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kootwijkerbroek ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kootwijkerbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Kootwijkerbroek bedraagt ongeveer 5.90 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kootwijkerbroek-3774

Interessante installaties

 • Bayard Minima
 • Kinetico 2020C HE
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • 038waterontharder Separaat 10
 • BWT Bestsoft 11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kootwijkerbroek voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kootwijkerbroek.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen bij €820, exclusief installatiekosten. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1300 en €2200 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kootwijkerbroek.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €145 per jaar
PlaatsingCirca €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Kootwijkerbroek?
De waterhardheid in Kootwijkerbroek is om en nabij de 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kootwijkerbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie