Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eemnes

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Eemnes resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.40 dH in Eemnes.
 • Dit kan leiden tot onder andere minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid EemnesHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.40 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eemnes

Heb je in huis last van verstopte leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente Eemnes kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Eemnes wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eemnes?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eemnes. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eemnes heeft een gemeten waterhardheid van 6.40. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eemnes

De waterhardheid van het drinkwater in Eemnes is ongeveer 6.40 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,23 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-eemnes-3755

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Waterluxe Combi 12
 • BWT AQA smart
 • Hydrotense Seduction 22

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eemnes reduceer je de dH waarde van 6.40 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Eemnes.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders tot een slordige €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Eemnes.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderCirca €1190
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudCirca €135 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Eemnes?
De waterhardheid in Eemnes is grofweg 6.40 dH. De meting in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eemnes.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie