Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Glind

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in De Glind heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in De Glind.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid De GlindHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen De Glind

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Barneveld zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in De Glind hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Glind?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Glind. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • De Glind zit met een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Glind

De waterhardheid van het drinkwater in De Glind bedraagt ongeveer 5.90 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-glind-3794

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Kinetico Essential
 • Lubron Softstar Classic
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Mooiwater Compact

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Glind verlaag je de dH waarde van 5.90 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Glind.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €105 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €830 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2000 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in De Glind.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Mechanische waterontharderCirca €750
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1100
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €150 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in De Glind?
De hardheid in De Glind bedraagt 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Glind.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie