Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terschuur

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Terschuur maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Terschuur.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TerschuurWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Terschuur

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Barneveld opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Terschuur hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Terschuur?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terschuur. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Terschuur ontvangt een waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Terschuur

De waterhardheid van het water in Terschuur bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-terschuur-3784

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 28
 • AEG 22 L
 • Erie Softline Eco10
 • Erie Maxima Eco20
 • AEG 22 L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Terschuur verklein je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Terschuur.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €710, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Terschuur.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten vakmannen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderRond de €730
Waterontharder (elektronisch)Circa €960
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €155 per beurt
InstallatieV.a €270
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Terschuur?
De hardheid van het kraanwater in Terschuur ligt rond de 5.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Terschuur.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie