Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Bilt

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in De Bilt heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.10 dH in De Bilt.
 • Dit kan leiden tot issues zoals veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid De BiltTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen De Bilt

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In en rondom gemeente De Bilt zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Bilt hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in De Bilt?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Bilt. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • De Bilt kent een waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Bilt

De waterhardheid van het leidingwater in De Bilt is 6.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-bilt-3730

Bekende modellen en merken

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Arenal
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in De Bilt voer je de dH waarde terug van 6.10 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in De Bilt.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1200 en €2000 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in De Bilt.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderRond de €770
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1100
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in De Bilt?
De hardheid van het water in De Bilt is gemiddeld 6.10 dH. Het gemiddelde in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Bilt.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie