Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Voorthuizen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Voorthuizen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Voorthuizen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid VoorthuizenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Voorthuizen

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Barneveld zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Voorthuizen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Voorthuizen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Voorthuizen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Voorthuizen zit met een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Voorthuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Voorthuizen bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-voorthuizen-3781

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 22
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Electric GXOF27KE
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Watercompany Ultrasoft 9

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Voorthuizen verklein je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Voorthuizen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders beginnen bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Voorthuizen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct merken, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudC.a. €150 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €275
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Voorthuizen?
De hardheid in Voorthuizen is gemiddeld 5.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Voorthuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie