Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stroe

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Stroe resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 5.90 dH in Stroe.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid StroeTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stroe

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Barneveld kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stroe hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Stroe?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Stroe. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Stroe heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Concreet: zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Stroe

De waterhardheid van het drinkwater in Stroe is ongeveer 5.90 dH. Dit betekent dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-stroe-3776

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 18
 • Erie Softline Eco30
 • General electric GE-26HI
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Erie Slimline Eco11

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stroe verklein je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stroe.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €850, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2100 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Stroe.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Mechanische waterontharderC.a. €670
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per jaar
MontagekostenCirca €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Stroe?
De waterhardheid in Stroe schatten we op 5.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stroe.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie