Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baarn

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Baarn maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 6.50 dH in Baarn.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BaarnZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3742
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid6.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Baarn

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties of water met een vreemde smaak? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Baarn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Baarn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baarn?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Baarn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Baarn heeft een geschatte waterhardheid van 6.50. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Baarn

De waterhardheid van het water in Baarn bedraagt circa 6.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,51 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baarn-3742

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Detandt-Simon Primo 25
 • BWT AQA Perla 20
 • BWT AQA smart C
 • North Star 20ED
 • Remon Waterontharders Angara

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Baarn voer je de dH waarde terug van 6.50 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Baarn.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €2200 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Baarn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Waterontharder (elektronisch)C.a. €990
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €105 p/jaar
MontageV.a €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Baarn?
De waterhardheid in Baarn is grofweg 6.50 dH. De meting in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Baarn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie