Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwerkerken

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Nieuwerkerken leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 8,40 dH in Nieuwerkerken.
 • Hierdoor ontstaan onder andere aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €305 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NieuwerkerkenFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9320
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwerkerken

Heb je last van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Aalst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Nieuwerkerken hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuwerkerken?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Nieuwerkerken. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor smaakvoller water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuwerkerken kent een waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuwerkerken

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwerkerken bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwerkerken-9320

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwerkerken minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuwerkerken.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €680, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2075 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Nieuwerkerken.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektrische waterontharderRond de €920
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €100 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Nieuwerkerken?
De hardheid van het water in Nieuwerkerken is grofweg 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwerkerken.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie