Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erembodegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Erembodegem heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Erembodegem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ErembodegemHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9320
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Erembodegem

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer mensen kiezen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Aalst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Erembodegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Erembodegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Erembodegem. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Erembodegem ontvangt een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Erembodegem

De waterhardheid van het leidingwater in Erembodegem ligt op ong. 8,40 dH. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-erembodegem-9320

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erembodegem reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Erembodegem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €65 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €790 (zonder installatiewerk). Een goede installatie zit ergens tussen de €1550 en €2200 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Erembodegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel modellen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Onthardingszout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €80 per jaar
MontagekostenVanaf €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Erembodegem?
De waterhardheid in Erembodegem is doorgaans 8,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erembodegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie