Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hofstade

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Hofstade heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten verzamel je handige info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Hofstade.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HofstadeWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1981
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hofstade

Heb je in huis last van een irriterende huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Zemst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hofstade was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hofstade?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hofstade. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hofstade ontvangt een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hofstade

De waterhardheid van het water in Hofstade bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hofstade-1981

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hofstade verklein je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hofstade.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor magnetische ontharders tot wel €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2025 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Hofstade.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Mechanische waterontharderC.a. €840
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €140 per beurt
MontagekostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hofstade?
De waterhardheid in Hofstade bedraagt 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hofstade.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie