Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wichelen

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wichelen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website check je nuttige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Wichelen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WichelenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gem. Gasverbruik M33.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wichelen

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Wichelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wichelen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wichelen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Wichelen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wichelen kent een waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wichelen

De waterhardheid van het drinkwater in Wichelen bedraagt circa 8,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wichelen-9260

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Duo 25
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Erie Slimline Eco24
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wichelen reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wichelen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €830, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2175 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Wichelen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1010
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €90 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wichelen?
De hardheid van het kraanwater in Wichelen is gemiddeld 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wichelen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie