Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Buggenhout

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Buggenhout resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Buggenhout.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BuggenhoutWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBuggenhout
Postcode9255
Gem. Gasverbruik M33.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Buggenhout

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en/of bittere smakende thee? Een toenemende groep Belgen lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Buggenhout vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Buggenhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Buggenhout?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Buggenhout. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Buggenhout kent een waterhardheid van 8,40. Dit houdt in Normaal water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Buggenhout

De waterhardheid van het leidingwater in Buggenhout bedraagt ongeveer 8,40 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-buggenhout-9255

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 12
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Erie Slimline Eco17
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buggenhout verlaag je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Buggenhout.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €740 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €1950 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterverzachter in Buggenhout.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektronische waterontharderCirca €1100
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 p/jaar
PlaatsingC.a. €225
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Buggenhout?
De hardheid van het leidingwater in Buggenhout ligt op 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Buggenhout.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie