Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moorsel

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, smerig water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Moorsel zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je handige info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Moorsel.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid MoorselHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Moorsel

Zit jij thuis ook met een droge huid en/of water met een vreemde smaak? Steeds meer Belgen kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Aalst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Moorsel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Moorsel?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moorsel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Moorsel heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Concreet: Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, minder last van een droge huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Moorsel

De waterhardheid van het leidingwater in Moorsel bedraagt ongeveer 8,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-moorsel-9310

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Moorsel voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Moorsel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1250 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Moorsel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektrische waterontharderCirca €1010
Zout€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €95 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Moorsel?
De hardheid van het leidingwater in Moorsel ligt rond de 8,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Moorsel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie