Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herdersem

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, vies water of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 8,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Herdersem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je bruikbare info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 8,40 dH in Herdersem.
 • Dit kan leiden tot situaties als huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HerdersemHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Herdersem

Heb je last van slecht functionerende apparaten en bittere thee en koffie? Flink wat mensen plaatsen een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Aalst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Herdersem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herdersem?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Herdersem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Herdersem zit met een waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Herdersem

De waterhardheid van het drinkwater in Herdersem is 8,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herdersem-9310

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Culligan Medallist 910
 • AquaCombi AquaCell
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herdersem minimaliseer je de dH waarde van 8,40 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Herdersem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1775 incl. installatie. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Herdersem.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en vandaag nog vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €95 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Herdersem?
De hardheid van het water in Herdersem is plus minus 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Herdersem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie