Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Baardegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Baardegem leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je praktische informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Baardegem.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaken en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BaardegemWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9310
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Baardegem

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Vlamingen nemen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Aalst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Baardegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baardegem?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Baardegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Baardegem heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Baardegem

De waterhardheid van het leidingwater in Baardegem bedraagt circa 8,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-baardegem-9310

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Apic Nessos
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 14 Fleck

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baardegem voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Baardegem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €130 voor magnetische ontharders tot een slordige €1800 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €780, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2025 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Baardegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €100 per jaar
PlaatsingVanaf €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Baardegem?
De hardheid van het leidingwater in Baardegem is doorgaans 8,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Baardegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie