Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meldert

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Meldert heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Meldert.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalkstrepen op glas en lak en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MeldertHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode3560
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meldert

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of te veel schoonmaken? Steeds meer mensen bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Lummen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Meldert gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meldert?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Meldert. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Meldert heeft een gemeten waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Meldert

De waterhardheid van het leidingwater in Meldert is om en nabij de 11,20 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meldert-3560

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meldert minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meldert.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €1925 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Meldert.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektrische waterontharderVanaf €1130
Zouttabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €125 (jaarbasis)
MontageV.a €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Meldert?
De hardheid in Meldert is circa 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meldert.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie