Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gijzegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Gijzegem leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je praktische info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 8,40 dH in Gijzegem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op je ruiten en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GijzegemWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAalst
Postcode9308
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Gijzegem

Heb je in huis last van een irriterende huid en glascorrosie? Steeds meer Belgen kiezen een slimme waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Aalst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Gijzegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Gijzegem?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Gijzegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Gijzegem heeft een gemeten waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Gijzegem

De waterhardheid van het water in Gijzegem is om en nabij de 8,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gijzegem-9308

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Kube 6
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gijzegem reduceert je de dH waarde van 8,40 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gijzegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €680, excl. installatie. Een goed systeem zit ergens tussen de €1450 en €1875 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Gijzegem.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel specialisten, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektronische waterontharderV.a €1190
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 per jaar
InstallatiekostenCirca €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Gijzegem?
De hardheid van het leidingwater in Gijzegem is plus minus 8,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gijzegem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie