Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zaandijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zaandijk zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Zaandijk.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €225 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ZaandijkTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zaandijk

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of glascorrosie? Flink wat huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Zaanstad vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zaandijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zaandijk?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zaandijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zaandijk ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zaandijk

De waterhardheid van het leidingwater in Zaandijk bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zaandijk-1544

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA life
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Erie IQsoft Eco18
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zaandijk voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zaandijk.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €740 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1500 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Zaandijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €140 per jaar
MontagekostenBegint bij €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zaandijk?
De hardheid van het kraanwater in Zaandijk schatten we op 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zaandijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie